Новини

ПРООН і ЄС запустили новий проект для зміцнення потенціалу Верховної Ради

Київ, 17 червня 2016 року - У Верховній Раді відбулася церемонія початку роботи нового проекту ЄС/ПРООН «Рада за Європу». Цей проект допоможе зміцнити спроможність Верховної Ради щодо розробки якісного законодавства, відслідковуватиме його реалізацію, зокрема в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також допоможе Верховній Раді стати зразком та рушійною силою реформ.

 
27695218066 881b6bf419Проект «Рада за Європу» надаватиме підтримку Верховній Раді у виконанні її конституційних обов'язків, а також допоможе їй стати зразком та рушійною силою демократичних реформ в Україні. Загальний бюджет проекту становить 1,3 мільйона євро.
 
«Верховна Рада – серце реформ в Україні. Україні потрібен добре функціонуючий, прозорий та відповідальний законодавчий орган, який працює на випередження над запровадженням реформ. Така трансформація – не лише в інтересах співпраці між ЄС та Україною, а й у першу чергу в інтересах народу України», - зауважив Ян Томбінський, Голова Представництва ЄС в Україні.
 
«Верховна Рада – рушійна сила реформаторського руху в Україні. Її керівництво висловило повну підтримку приведенню українського законодавства у відповідність до найвищих європейських законотворчих стандартів. ПРООН, у партнерстві з ЄС, готова надавати підтримку Раді на шляху до більшої прозорості, належного врядування та поступу реформ. Впровадження цього проекту під керівництвом Глави Парламенту сприятиме змінам, яких так прагнуть, і на які заслуговує народ України»,- зазначив Ніл Вокер, Постійний представник ПРООН в Україні, Координатор системи ООН в Україні.
 
27695181436 dc774c0ebbСеред ключових пріоритетів проекту – зміцнення професійної спроможності працівників Секретаріату та Комітету Верховної Ради України, з тим, щоб вони могли ефективно та неупереджено надавати послуги українському парламенту та депутатам; а також забезпечити більшу прозорість діяльності Верховної Ради та постійний діалог із громадянами.
 
Проект буде впроваджуватися ПРООН у тісній співпраці з Європейським Парламентом у рамках Угоди про співпрацю в адміністративній сфері, яку було підписано 2 березня 2016 року в Брюсселі між Верховною Радою України та Європейським Парламентом.