Новини

Відкритий університет реформ готує молодих активістів для боротьби з корупцією

Київ, 19 червня 2016 року – Відбувся випуск третього набору Відкритого університету реформ, освітнього проекту Реанімаційного Пакету Реформ, який цього року відбувся за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Центру демократії та верховенства права.


img 1Протягом трьох місяців учасники Університету прослухали 11-денний навчальний курс, який склав 90 навчальних годин. Серед гостей були народні депутати Віктор Чумак і Єгор Соболєв, які спеціалізуються на антикорупційній діяльності, експерти ПРООН Іван Пресняков і Софія Ковач, директор CEDEM та співголова Ради РПР Тарас Шевченко та інші.

Слухачам розповіли про основні реформи, що нині відбуваються в країні, в тому числі про судову, реформу державної служби, децентралізацію, а також антикорупційну реформу, яка була одним із пріоритетних напрямів навчання в університеті.

Наприкінці курсу учасники презентували свої проекти, розроблені під час навчання. Ці проекти плануються до подальшої реалізації у співпраці з фахівцями РПР. Особлива увага була приділена антикорупційному елементу, який міститься у кожному із представлених проектів.

IMG 008Іван Пресняков, керівник проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору» ПРООН, відзначив: «Це був перший випуск Відкритого університету реформ, який фінансово підтримав проект ПРООН «Прозорість та доброчесність публічного сектору». І я радий, що багато людей з юридичною освітою, які раніше не стикалися з антикорупційною тематикою, завдяки цьому навчанню, сьогодні, вже залучаються до антикорупційного руху, який шириться Україною».

Після випуску Відкритий університет реформ планує продовжувати свою співпрацю із учасниками для реалізації спільних проектів.