Новини

Корея презентує систему прозорого будівництва, яка була відзначена престижною нагородою, в Україні

Київ, 15 липня 2016 року – Представники корейського уряду розповіли українським урядовцям про переваги, передовий досвід та набуті уроки впровадження системи прозорого будівництва, відзначеної нагородою, для побудови системи ефективного і прозорого державного управління з метою підтримки реформ і підзвітності в будівельному секторі України.

 
28242488731 82769d8939 oБлизько 100 представників уряду України, а також ключових політичних і бізнес партнерів, які працюють над реформуванням сфери відкритих даних і управління будівельним сектором, вчора дізналися про досвід Муніципалітету Сеула Республіки Корея щодо впровадження системи прозорого будівництва, ефективного технологічного та інституційного підходу для підвищення прозорості, ефективності та захисту прав будівельників у сфері будівництва за бюджетні кошти. Відеоперезентацію можна знайти тут.
 
Організований у партнерстві з Міністерством інфраструктури України, Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Центром досліджень політики ПРООН в Сеулі, семінар відповідає потребі української влади в передовій практиці підвищення прозорості та підзвітності в будівельному секторі в рамках триваючого процесу реформ.
 
Введена в Кореї у 2011 році система прозорого будівництва реалізується, спираючись виключно на безперервну адвокаційну роботу, навчання і демонстрацію користувачам практичних переваг, так як зміни у законодавстві можуть затримати процес реформ. Ця система отримала престижну нагороду державної служби ООН у 2013 році на знак визнання її інноваційності та потенціалу для застосування в інших країнах.
 
28216968572 fc57df39e5 o«Із зацікавленістю міністра інфраструктури і самовідданістю всіх відповідних державних установ та громадян, я не сумніваюся, що Україна успішно підвищить ефективність та прозорість будівництва за бюджетні кошти, сприяючи прискоренню економічного і соціального розвитку країни», - сказав пан Вон-Сун Пак, міський голова Сеула, у своєму вітальному слові через відеозвернення.
 
Предметний і технічний опис єдиної системи управління проектами у Сеулі (One-PMIS) також продемонстрував учасникам семінару в режимі реального часу систематичне і ефективне управління будівельними проектами, близько 90% з яких автоматично передається в систему інформування про стан будівництва (Allimi) для публічного доступу. Відеоперезентацію можна знайти тут.
 
На сьогоднішній день, за допомогою Allimi було розкрито інформацію про 2 600 публічних будівельних проектів у Сеулі. Тільки в 2015 році 164 419 осіб використовували сайт Allimi та ще 5 867 осіб отримали доступ до інформації за допомогою мобільного додатку.
 
27704990583 fd3fc85a7a oСеульська делегація також поділилася рекомендаціями щодо удосконалення політики для підвищення прозорості в будівельному секторі, в той час як українські учасники розповіли про свої поточні ініціативи в області відкритих даних і прозорості та обговорили їх подальший розвиток в Україні, як на національному, так і регіональному рівнях, включаючи дорожню карту розвитку відкритих даних в Україні та можливі способи застосування системи прозорого будівництва в українському контексті. Відеоперезентацію можна знайти тут.
 
Сьогодні пан Вон-Сун Пак, міський голова Сеула, і пан Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України, підписали Меморандум про взаєморозуміння, підтвердивши взаємну зацікавленість в обміні досвідом Кореї та України у підвищенні ефективності та прозорості управління будівництвом. Відео прес брифінгу можна знайти тут.
 
Переглянути історію, розвазану в твітах, можна тут.