Новини

Уряд запускає електронну систему декларування 15 серпня: зворотній відлік починається сьогодні

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні високо цінує зобов’язання, взяті Урядом України щодо забезпечення ефективної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції та своєчасного повноцінного запуску електронної системи декларування майна посадовців.

Ці наміри були знову підтверджені на офіційній зустрічі 13 липня 2016 р. у Кабінеті Міністрів України.

Як зазначалося під час цієї зустрічі і офіційно заявлялося раніше протягом усього року, електронна система подання, перевірки і опублікування декларацій має бути запущена в роботу 15 серпня 2016 р. Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй вітає намір своєчасно запустити систему та цінує увагу, яку надають цьому питанню  міжнародні партнери і громадянське суспільство.

Сьогодні, 15 липня 2016 р., за місяць до цієї значної події, почався зворотній відлік тридцяти днів до запуску системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Однак, для її вчасного запуску необхідно здійснити низку технічних кроків.  Йдеться, зокрема, про реєстрацію в Міністерстві юстиції України та оприлюднення рішень НАЗК, які стосуються системи, у тому числі, форми декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка розроблена з урахуванням кращого міжнародного досвіду, та  проведення державної експертизи комплексної системи захисту інформації програмного забезпечення.

Як партнер Уряду України у побудові надійної системи запобігання корупції, ПРООН в Україні готове і далі надавати технічну допомогу для досягнення прогресу у сфері демократичного врядування. Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй уважно стежить за ситуацією навколо запуску системи електронного декларування майна, запланованого на 15 серпня 2016 року.