Новини

Поширення кращих практик молодіжної роботи сприятиме позитивним змінам у місцевих громадах

Одним із пріоритетів Міністерства молоді та спорту України у партнерстві з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй є створення середовища, де молоді люди зможуть впливати на процес прийняття рішень та вироблення політики як на місцевому так і на національному рівнях, - заявив перший заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема під час прес-конференції

 

на якій презентовано 10 практик-переможців молодіжної роботи. «Конкурс «Кращі практики молодіжної роботи», який вперше проводився в Україні довів, що молодіжна робота в нашій країні надзвичайно різноманітна і стає дедалі потужнішою», - зауважив Олександр Ярема.

Конкурс «Кращі практики молодіжної роботи 2017 року» організовано Міністерством молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Під кращою практикою молодіжної роботи мається на увазі проект, програма, діяльність або ініціатива в молодіжній сфері, під час здійснення якої отримано позитивні практичні результати. За підсумками конкурсу відібрано 10 переможців, а 63 практики увійшли до друкованого, а також електронного видання «Каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні». На конкурс було подано 100 практик молодіжної роботи з різних куточків України від державного і громадського сектору.

«Молоді люди є нашими партнерами у поступі щодо Цілей сталого розвитку. Їхні інноваційні рішення мають важливе значення для того, щоб позитивні зміни у місцевих громадах відбувалися вже сьогодні», - підкреслила Олена Урсу, координаторка проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини", який фінансується Міністерством закордонних справ Данії. 52% молоді готові брати участь у громадському житті місцевої громади, 12% вже роблять це, і лише 13% вважають, що не готові долучатися. «Децентралізація надає нові можливості для молодих людей впроваджувати різноманітні ініціативи у сферах демократії та прав людини. І беззаперечно: обмін найкращими практиками надихне і допоможе молоді України втілювати інноваційні підходи у сфері демократії і прав людини у своїх громадах вже сьогодні. Це приклади ефективної роботи з молоддю, яка орієнтована на розвиток творчого потенціалу молодих людей та активізацію участі молоді в житті місцевих громад», - зазначила Олена Урсу.