Новини

«Правозахисний вікенд» у Чернігові

Згідно з дослідженням ПРООН 23% населення вважає, що після Революції Гідності ситуація з правами людини дещо покращилася. Натомість, близько 35% опитаних відзначили, що ситуація навпаки - погіршилася, а ще близько 28% вважають, що ніяких змін не відбулося.

Також, близько 60% опитаних відзначили наявність проблеми дискримінації у суспільстві, а 40% людей зізналися, що особисто стикалися із проявами дискримінації http://bit.ly/2tZCk70

 «Порушення свободи мирних зібрань, створення перешкод для свободи вираження поглядів, ґендерно-зумовлене насильство є лише одними з небагатьох викликів, з якими стикаються правозахисники України», - наголошує Любов Галан, співробітниця Центру громадянських свобод.

Сьогодні у Чернігові відбувається «Правозахисний вікенд», організований Центром громадянських свобод за підтримки ПРООН.

«Громадські активісти і активістки Чернігівщини дізнаються, що таке підхід, базований на правах людини у діяльності громадських організацій. А місцеві правоохоронці також отримають знання, як ефективніше захищати фундаментальні свободи громадян у своїй щоденній діяльності», - розповідає Любов Галан.