Новини

Молоді «агенти змін» пропонують ідеї поступу щодо Цілей сталого розвитку

Як молоді люди можуть адвокатувати за рівні можливості для жінок та чоловіків? Чи може молодь посприяти інтеграції переміщених осіб у своїх громадах? Чи можуть громадські активісти допомогти працевлаштуванню молоді? 

Відповідь однозначно: так! Активна молодь з різних регіонів України пропонувала свої ідеї та напрацювала конкретні плани дій як досягти реального прогресу щодо Цілей сталого розвитку (ЦСР) у своїх громадах.

Учасники та учасниці озвучили численні виклики у своїх громадах,  які стосуються гідної праці (ЦСР 8), гендерної рівності (ЦСР 5), інтеграції внутрішньо переміщених осіб в активне життя громади (ЦСР 16), застарілих методів навчання у школі (ЦСР 4), розриву між бідними та багатими (SDG 10).

42,4% молодих людей вважають, що саме молодь повинна вирішувати проблеми молоді в країні. Але лише 25% молоді реально працюють над цим. Збільшення участі молоді у місцевій політиці та ухваленні рішень стосовно Цілей сталого розвитку є одним з пріоритетів ПРООН.

#GlobalGoalsJam 2017 об'єднує «агентів змін» по всьому світі протягом 2 днів задля розроблення планів дій щодо досягнення довгострокових цілей, починаючи від сьогодні. Цього року захід «Глобальні цілі: молодь пропонує» організований ПРООН в Україні у партнерстві з UN WOMEN, UNV та Міністерством молоді та спорту України в рамках Тижня цілей сталого розвитку.

#SDGWeekUA #knowyourgoals #globalgoalsjam #GGJ17 #2030now #SDGs #youth